Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αξιοθέατα στο Παρίσι


Παρίσι - Πύργος του ΆιφελΠύργος του Άιφελ 
Tour Eiffel

"Κάποτε η υψηλότερη κατασκευή του κόσμου, ο Πύργος του Άιφελ είναι ίσως το πιο γνωστό ορόσημο της Ευρώπης και πιο διάσ..."περισσότερα »






Παρίσι - Μουσείο του ΛούβρουΜουσείο του Λούβρου 
Musée du Louvre

"Αρχικά, ένα βασιλικό παλάτι, το Λούβρο έγινε ένα δημόσιο μουσείο στο τέλος του περισσότερα 

Παρίσι - Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ»Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» 
Notre Dame

"Η Νοτρ Νταμ ντε Παρί δεν είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου αλλά μπορεί να είναι ο πιο διάσημος από όλους..."περισσότερα »


Παρίσι - Λεωφόρος Σανζ ΕλιζέΛεωφόρος Σανζ Ελιζέ 
Avenue des Champs-Elysées

"Η Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ (Champs-Elysées) είναι ίσως η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου, εκτείνεται από την Πλατεία Κονκό..."περισσότερα » 
Παρίσι - ΜονμάρτρηΜονμάρτρη 
Montmartre

"Η Μονμάρτρη είναι μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι η περιοχή αυτή εί..." περισσότερα »



Παρίσι - Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του ΘριάμβουΠλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου 
Place Charles de Gaulle - Arc de Triomphe

"Στη μέση της πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle), στα σύνορα του 8ου, 16ου και 17ου διαμερίσματος βρίσκε..." περισσότερα »


Παρίσι - Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ»Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» 
Sacré-Coeur Basilica

"Η Βασιλική Σακρέ Κερ (Sacré-Coeur Basilica) βρίσκεται στην Μονμάρτρη που είναι γνωστή για τους πολλούς πλανόδιους καλ..."περισσότερα »


Παρίσι - ΝτίσνεϋλαντΝτίσνεϋλαντ 
Disneyland

"Όταν άνοιξε η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι το 1992 προκάλεσε ορισμένες από τις πιο ενθουσιώδεις και αμφιλεγόμενες αντιδράσε..." περισσότερα »



Παρίσι - Πλατεία ΚονκόρντΠλατεία Κονκόρντ 
Place de la Concorde

"Με 20 στρέμματα έκταση, η οκταγωνική Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) είναι η μεγαλύτερη πλατεία στο Παρίσι. Β..." περισσότερα »
Παρίσι - Μουλέν ΡουζΜουλέν Ρουζ 
Moulin Rouge

"Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του πριν από περισσότερα από 120 χρόνια, το Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) έθεσε το πρότυπ..."περισσότερα »

Παρίσι - Κήπος του ΛουξεμβούργουΚήπος του Λουξεμβούργου 
Jardin du Luxembourg

"Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) είναι ίσως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι. Βρίσκεται στον 6ο διαμ..."περισσότερα »


Παρίσι - Πλατεία ΒαντόμΠλατεία Βαντόμ 
Place Vendôme

"Η Πλατεία Βαντόμ κατασκευάστηκε το 1702. Ο αρχιτέκτων, Jules Hardouin-Mansart, που είχε χτίσει το μεγαλύτερο μέρος τω..."περισσότερα »


Παρίσι - ΠάνθεονΠάνθεον 
Panthéon

"Το Πάνθεον, ένα επιβλητικό κτήριο του 19ου αιώνα, είχε σχεδιαστεί αρχικά ως εκκλησία, αλλά μετά από πολλές αλλαγές, τ..." περισσότερα »

Παρίσι - Μουσείο ΟρσέΜουσείο Ορσέ 
Musée d'Orsay

"Το Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay) είναι ένα μουσείο που στεγάζεται σε ένα μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900. Η πολυά..."περισσότερα »

Παρίσι - Κέντρο Ζορζ ΠομπιντούΚέντρο Ζορζ Πομπιντού 
Centre Georges Pompidou

"Το 1969 ο Γάλλος πρόεδρος Ζορζ Πομπιντού εισήγαγε την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου πολιτιστικού θεσμού στο Παρίσι α..."περισσότερα »


Παρίσι - Ανάκτορο των ΒερσαλλιώνΑνάκτορο των Βερσαλλιών 
Versailles

"Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών ή όπως συνηθέστερα αναφέρονται οι «Βερσαλλίες», είναι ενα βασιλικό ανάκτορο περίπου 20 χιλ..."περισσότερα »

Παρίσι - Λα ΝτεφάνςΛα Ντεφάνς 
La Défense

"Η Λα Ντεφάνς είναι η περιοχή με τα περισσότερα γραφεία όλων των πρωτοκλασάτων επιχειρήσεων του κόσμου. Στο τέλος του ..."περισσότερα »
Παρίσι - Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς»Πύργος «Τουρ Μοντπαρνάς» 
Tour Montparnasse

"Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη ύψους 210 μέτρων που βρίσκετε την περιοχή Montparnasse στο κέντρο του Παρισιού. Ο Τουρ..."περισσότερα »
Παρίσι - ΦονταινεμπλώΦονταινεμπλώ 
Fontainebleau

"Το Φονταινεμπλώ είναι ένα προάστιο του Παρισιού που απέχει περίπου 55 χ.μ. από το κέντρο. Αποτελεί διάσημο προορισμό ..."περισσότερα »

Παρίσι - Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες»Εθνική Κατοικία των Αναπήρων «Λες Ινβαλίδες» 
Les Invalides

"Το Λες Ινβαλίδες (επίσημο όνομα: L'Hôtel national des Invalides) είναι ένα μπαρόκ συγκρότημα κτιρίων στο 7ο διαμέρισμ..." περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου