Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Dîner en blanc- Δείπνο στα λευκά


Diner en blanc Paris 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Dîner en Blanc

Evénement chic et secret, le Diner en blanc se déroule chaque année à Paris au mois de juin. Mais comment intégrer la liste des invités ? Evous.fr vous donne la réponse !

«Δείπνο στα λευκά» -Μια υπέροχη γαλλική συνήθεια, με χλιδή και κηροπήγια, στο κέντρο του Παρισιού


Περίπου 8.000 άτομα, ντυμένα στα λευκά, δείπνησαν μπροστά στο επιβλητικό κτήριο-δημαρχείο του Παρισιού.
Παρά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης και την τρομοκρατική απειλή, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και δείπνησαν σε ένα σοφιστικέ περιβάλλον το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και γίνεται για 29η χρονιά, κάθε Ιούνιο.
Το 2016 το δείπνο στα λευκά είχε γίνει στη πλατεία Βαντόμ, κάτω από τα παράθυρα του πανέμορφου υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσα στους κήπους του Palais Royal. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε στο πεζοδρόμιο των Ηλυσίων Πεδίων, ή μπροστά από την Παναγία των Παρισίων.
Οπως ορίζει ο κανόνας, οι καλεσμένοι εξαφανίζονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα, παίρνοντας μαζί τους τα πάντα, ακόμη και τα σκουπίδια, αφήνοντας το σημείο εντελώς καθαρό. Ο κανονισμός είναι πολύ αυστηρός και όλοι τον ακολουθούν.
Την ιδέα ξεκίνησε ο γάλλος François Pasquier ο οποίος ονειρευόταν να τρώει με τους φίλους του στα ωραιότερα σημεία του Παρισιού. Για πρώτη φορά έγινε το 1988 στο Δάσος της Βουλώνης. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το δείπνο στα λευκά έγινε διεθνές. Σήμερα πάνω από 74 πόλεις στον κόσμο διοργανώνουν κάθε χρόνο τα ίδια υπέροχα και ρομαντικά δείπνα. Από τη Νέα Υόρκη, τον Καναδά, την Χαβάη, το Βανκούβερ, το Σίδνεϊ κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Πηγή: «Δείπνο στα λευκά» -Μια υπέροχη γαλλική συνήθεια, με χλιδή και κηροπήγια, στο κέντρο του Παρισιού [εικόνες] | iefimerida.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου